Viering 50 jaar Charismatische Vernieuwing

De Katholieke Charismatische Vernieuwing bestaat dit jaar 50 jaar. Dat jubileum wordt onder meer gevierd met een Open Dag op zaterdag 29 april in Weert. Het thema van de dag luidt ‘Lofprijzing’. Hulpbisschop Everard de Jong is bij de jubileumviering aanwezig.

De Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) is één van de zogeheten nieuwe bewegingen binnen de katholieke kerk. De inspiratie door de Heilige Geest en zijn charisma’s zijn erg belangrijk binnen de beweging. De KCV ziet zichzelf vooral als een vernieuwingsproces, waarbij personen en groepen zijn aangesloten, die zich openen voor de Heilige Geest en proberen hun roeping te verstaan en hun zending in Christus te vervullen. Wereldwijd zijn er enkele miljoenen gelovigen bij de charismatische vernieuwing betrokken.

De jubileumviering in Weert vindt plaats in de Kerk van de Verrezen Christus, Willem de Zwijgerstraat 10 in Weert. Het programma begint om 9.30 uur. Vanaf tien uur is er een geleide lofprijzing. Om 11.15 uur is er een eucharistische aanbidding en gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. Na de lunch word de dag afgesloten met een eucharistieviering. Meer informatie is te vinden op: www.kcv-net.nl