Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

Mailings bisdom Roermond

Viering 180 jaar Corneliusparochie Heerlerheide

De Sint-Corneliusparochie in Heerlen-Noord bestaat 180 jaar. De parochie wil daar dit jaar bij stil staan met een aantal speciale vieringen, zoals op 17 maart. Dan speelt fanfare Sint Joseph tijdens de H. Mis in de Sint-Corneliuskerk in Heerlerheide. Aanvang: 11.00 uur.

Voor deze viering worden ook de inwoners van de voormalige Paulusparochie uitgenodigd. De Paulusparochie was de parochie voor de nieuwbouwwijk Passart-Zuid. In 1965 werd het gebied een rectoraat en in 1970 werd de Pauluskerk officieel ingewijd en werd het rectoraat een parochie. Maar al in 1991 werd de Pauluskerk aan de eredienst onttrokken, de parochie opgeheven en het parochiegebied opgesplitst.

Tijdens deze H. Mis komt op verschillende manieren de relatie tussen de Corneliusparochie en de voormalige Paulusparochie aan de orde. Fanfare Sint Joseph uit Heerlerheide verleent muzikale medewerking vanwege de viering van het patroonsfeest van dit muziekgezelschap. Na de H. Mis er gelegenheid tot koffiedrinken.