Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

Mailings bisdom Roermond

Jacobuswandeling van Reuver naar Roermond

Donderdag 25 juli

Op de feestdag van de heilige Jacobus de Meerdere organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) samen met de Broederschap van Sint-Jacobus een wandeltocht van 21 km van de Sint-Lambertuskerk in Reuver naar de Sint-Jacobuskapel in Roermond.

De tocht vertrekt om 11.00 uur vanuit de Sint-Lambertuskerk aan de Karel Doormanlaan 2 in Reuver. Vandaar gaat de tocht eerst via de Duits-Nederlandse grens (Brachter Bos) over een oorspronkelijk stuk Romeinse heerbaan via het Jacobuspad en langs het riviertje de Swalm. In de bossen nabij Swalmen is er een pauze bij Herberg de Bos. Vandaar gaat de wandeling  door Swalmen naar het fraai gelegen kerkje van Asselt, waar nog een bezinningsmoment is. De wandeling eindigt in Voorstad St. Jacob in Roermond. De pelgrims worden daar rond 17.00 uur bij de Jacobuskapel ontvangen door een delegatie van de Broederschap van St.-Jacobus met een kop soep en een broodje.

Wie wil kan om 19.00 uur deelnemen aan de eucharistieviering bij gelegenheid van de feestdag van Sint Jacobus en Sint Christoffel in de kathedraal van Roermond, waar ook de reliek van de heilige Jacobus vereerd kan worden. Aansluitend is er koffie met cake in de tuin van de kathedraal.

Terugkeer naar Reuver is mogelijk met de Arrivatrein die elk half uur (4 minuut over) vertrekt vanaf het nabijgelegen station van Roermond. Deelname aan de pelgrimswandeling is gratis (een vrije gave wordt op prijs gesteld). Men hoeft zich niet vooraf aan te melden: om 11.00 uur aanwezig zijn is voldoende.