Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Landelijke Open Kloosterdag

Zondag 19 mei

Voor de negende maal wordt de Open Kloosterdag gehouden. Zo'n dertig kloosters door heel Nederland, waaronder ook enkele in Limburg, zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is en tonen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven. 

Wat beweegt je? Dat is de centrale vraag voor deze Open Kloosterdag. De zusters, paters en broeders gaan graag in gesprek over deze vraag. Ze willen vertellen en laten zien wat hen bewogen heeft om te kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. 

Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma aan, variërend van workshops rondleidingen en gesprekken tot de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal en niet zozeer het gebouw waarin zij leven. 

Op de website www.openkloosterdag.nl staat een overzicht van de deelnemende kloosters en hun programma. Meer info is verder te verkijgen bij de Konferentie Nederlandse Religieuzen.