Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Lezing Herman Kaiser over waarden

Zondag 22 september

Oud-burgemeester Herman Kaiser schreef onlangs het boek 'In waarde verbonden'. Daarover houdt hij een lezing in Grootseminarie Redemptoris Mater dat is gevestigd in Huize Blankenberg in Cadier en Keer.

Onze samenleving wordt gedragen door waarden, zoals respect voor de menselijke waardigheid. Mensen die gezamenlijke waarden delen hebben een basis om op voort te bouwen. Zij hoeven elkaar niet voortdurend vliegen af te vangen over kleinigheden. Met gedeelde waarden is er een basis voor vertrouwen. Je kunt een gesprek voeren omdat je in staat bent de ander bij jou toe te laten. De ruimte voor dialoog en het elkaar serieus willen nemen wordt helaas te vaak verstoord door de echo’s van monologen over het eigen gelijk. De dialoogruimte die hoort bij een waardevolle samenleving lijkt steeds meer op een echoput. Daarover gaat het boek van Kaiser. 

Herman Kaiser (1954) studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij vervulde functies in het openbaar bestuur en consultancy. Zijn speelveld is de driehoek politiek, kerk en samenleving. Hij was onder meer lid van de Katholieke Raad voor Kerk en Samenleving, de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling en voorzitter van het Christelijk Sociaal Congres. Hij is sinds 1975 actief betrokken bij de ontwikkeling van de christendemocratie.

De lezing begint om 14.00 uur en na afloop is er gelegenheid om met de spreker en elkaar in gesprek te gaan over de boodschap van zijn boek, is er een borrel en kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door Huize Blankenberg. De lezing is bedoeld voor geïnteresseerden en allen die de bewoners van Huize Blankenberg, de seminaristen van de katholieke beweging van de Neocatechumenale Weg, een warm hart toedragen. De toegang is gratis. Een vrije gave en/of uw aanmelding als vriend(in) van huize Blankenberg wordt gewaardeerd. Vanwege de catering is aanmelding vooraf gewenst.

Aanmelden