Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Lezing door Thomas Quartier in Wittem

Zondag 8 juni

Zijn mensen nog in staat om echt keuzes te maken? Veel is flexibel geworden en vrij. Dat biedt kansen, maar kan ook tot besluiteloosheid leiden, soms oppervlakkigheid. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de benedictijnse traditie en de hedendaagse cultuur gaat prof.dr. Thomas Quartier, monnik van de Sint-Willibrordusabdijd in Doetinchem tijdens een lezing in Klooster Wittem na, hoe een spirituele levensweg vandaag opnieuw radicaliteit vraagt.

"Laat je uitdagen door de monastieke spiritualiteit. Onderdruk je emoties niet, maar breng ze naar een hoger niveau. Heilig je woede! Dat is de leerschool van het klooster in je leven," zegt Quartier, die behalve monnik ook verbonden is aan de universiteiten van Nijmegen en Leuven. Onlangs verscheen zijn boek 'Heilige woede; monnik zijn, een radicale keuze'. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om het boek aan te schaffen.

De lezing vindt plaats in Klooster Wittem te Wittem van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kaarten kosten 10 euro per persoon en zijn te bestellen via mail. Meer info: www.kloosterwittem.nl