Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Lezing over schepping uit het niets

Op vrijdag 28 juni vindt in de reeks Academie Rolduc de laatste lezing van dit seizoen plaats. Filosoof Hubert Timmermans spreekt dan over de schepping. Hij gaat met name in op het idee van de ‘schepping uit het niets’, of zoals het in moderne wetenschappelijke termen heet: ‘universe from nothing’. De discussie draait om de oude filosofische vraag waarom er ‘iets’ is en niet ‘niets’. 

In zijn verhaal zal Timmermans ingaan op de argumenten voor en tegen het idee dat God de wereld uit het niets geschapen heeft. Binnen het hedendaagse filosofische en natuurkundige debat wordt de vraag naar de schepping gezien als een van de belangwekkende knelpunten waarop wetenschap en religie elkaar raken. De vraag naar het ontstaan van de schepping is daarmee nog steeds het grootste mysterie van de mensheid.

Academie Rolduc is een lezingenreeks die dit seizoen voor de vijfde keer wordt gehouden. Elke maand is er een andere spreker over een religieus of maatschappelijk thema. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Deelname kost vijf euro per avond, ter plekke te voldoen. De lezing begint om 19.00 uur. 

Aanmelden