Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Pastoor Marc Calo terug naar Filipijnen

Pater Marc Calo M.S.P. – pastoor van de parochiefederatie Tegelen-Steyl-Belfeld en missiesecretaris van het bisdom Roermond – gaat terug naar zijn geboorteland de Filipijnen. Dat is dit weekeinde in de twee parochies bekend gemaakt. Calo heeft een hoge functie in het generaal-bestuur van zijn congregatie gekregen. Hij wordt secretaris-generaal en is daarmee de directe assistent van de generale overste. 

De 35-jarige Marc Calo is lid van de paters ‘Mission Society of the Philppines’ (M.S.P.). Dit is een jonge religieuze congregatie, die vanuit de Filipijnen missionarissen uitstuurt naar andere landen. In Europa zijn de MSP-paters onder andere actief in Nederland en in België. 

De congregatie MSP is in 1965 opgericht en telt een kleine honderd leden. Deze zijn in zo’n vijftien landen actief. De congregatie groeit snel en vestigt zich in steeds meer landen. Naast Tegelen, Steyl en Belfeld zijn de paters in Limburg ook actief in de stadsparochie van Venlo en het parochiecluster van Beesel en Reuver. Ook is een van de paters docent op Grootseminarie Rolduc.

Pater Calo heeft zeven jaar in het bisdom Roermond gewerkt. Naast zijn werk in de parochies, was hij ook actief voor het Missiebureau van het bisdom. Op zondag 23 juni neemt hij afscheid.