Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Openluchtmis bij Lourdesgrot Cadier en Keer

Zondag 19 mei

Bij de Lourdesgrot in het park van het Missiehuis in Cadier en Keer wordt om 10.30 uur een openluchtmis gehouden. Dat is tevens de start van de jaarlijkse Lourdesgebedsweek van de paters van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën (S.M.A.). Tot en met 25 mei wordt er elke dag in de kapel gebeden voor de intenties van de vrienden van de S.M.A.

De Lourdesgebedsweek is een begrip in Cadier en Keer. Sinds vele jaren is er dan een openluchtviering bij de ruim honderd jaar Lourdesgrot. Deze stond er zelfs al vóórdat het Missiehuis werd gebouwd. De eerste overste van de paters kwam uit het bisdom in Zuid-Frankrijk, waarin Lourdes ligt. Voordat hij naar Nederland kwam, heeft hij Bernadette Soubirous – de zieneres van Lourdes – persoonlijk ontmoet. Hij zat bij haar jongere broer in de klas. Een van de eerste dingen die deze pater, Gaston Dèsribes, aanpakte, toen hij in Limburg kwam, was een Lourdesgrot bouwen. Daaromheen ontstond later het park en het Missiehuis, dat ook aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is toegewijd. 

Iedereen is van harte welkom bij de H. Mis, die wordt georganiseerd door de paters in samenwerking met de parochie van Cadier en Keer en het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.