Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Open Dag catechistenopleiding Kairos

Vrijwilligers zijn heel belangrijk in parochies. Niet alleen voor allerlei praktische ‘klussen’, maar ook steeds vaker voor het pastorale werk. Communievoorbereiding, doopgesprekken, rouwbezoeken, catecheselessen, etc. Dit zijn allemaal activiteiten, waarin vrijwilligers een rol kunnen spelen. Dan is het wel van belang om ook goed geschoold te zijn.

Het bisdom Roermond kent al vele jaren toerustingsmogelijkheden voor actieve parochievrijwilligers. Deze worden verzorgd door de catechistenopleiding Kairos. De weekendopleiding kent heel veel verschillende mogelijkheden: van losse modules van enkele bijeenkomsten tot een volledige meerjarige studie met uiteindelijk een kerkelijke zending. Nieuw in het aanbod zijn een module liturgie en een module diaconie. 

Op zaterdag 6 april is er een Open Dag voor alle geïnteresseerden. Iedereen die meer wil weten over de scholingsmogelijkheden binnen Kairos is dan van harte welkom. Op het programma staat onder meer een proefles ‘Geloven in deze tijd’. Ook is er gelegenheid om met docenten en cursisten over de opleiding te praten. Het programma begint om 09.00 uur en duurt tot 13.45 uur, inclusief lunch.

Aanmelden vooraf is gewenst: stuur e-mail of ga naar website kairos 

Telefoon: 045-5466930 (maandag, dinsdagochtend en donderdag)

 

Bekijk hieronder de volledige flyer