Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

 

 

Pelgrimswandeling van Slenaken naar Moresnet

Zaterdag 18 mei

De stichting Pelgrimswegen en Voetpaden organiseert een pelgrimswandeling van Slenaken naar het Belgische Maria-bedevaartsoord Moresnet. 

Om 10.00 uur is de opening in de Sint-Remigiuskerk in Slenaken. De 15 km lange tocht gaat door het Onderste Bos, achter langs kasteel Beusdael naar Sippenaeken, dan langs de Geul en via Plombières door het tot natuurgebied omgevormde voormalige zinkmijngebied naar Maria-oord Moresnet-Chapelle. Onderweg zijn er bezinningsmomenten in de kerken van Sippenaeken en Plombières. Daar wordt ook gepauzeerd. 
Om ca. 14.00 uur wordt met een korte viering de pelgrimage afgesloten in Moresnet-Chapelle. Cafeetjes, terrasjes en het Kruiswegpark bieden daarna de nodige verpozing. 

Elk uur rijdt er een bus (TEC 396) naar Vaals, waar men aansluiting heeft op het Nederlandse busnetwerk van Arriva, maar men kan ook om 15.00 uur 10 km mee terugwandelen langs een geheel andere route: via Völkerich en door de Vijlenerbossen naar Epen. Hier kan men de bus (Arriva lijn 57) nemen naar Slenaken (uursdienst) of de laatste 4 km naar het startpunt te voet afleggen.

Om mee te doen hoeft men zich niet vooraf aan te melden: om 10.00 uur aanwezig zijn in de kerk van Slenaken is voldoende. Deelname is gratis, maar een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer info: www.spvlimburg.nl