Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

Mailings bisdom Roermond

Stadsprocessie door Maastricht

Zondag 19 mei

De jaarlijkse stadsprocessie trekt weer door het centrum van Maastricht. De processie start om 11.45 uur; dat is aansluitend aan de pontificale eucharistieviering die om 10.00 uur door bisschop Harrie Smeets wordt gevierd in de Sint-Servaasbasiliek.

De liturgie van de mis zal worden opgeluisterd door de Cappella Santi Servatii die de Jubiläumsmesse van J. Gruber ten gehore brengt. De processie wordt georganiseerd door een comité onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de beide Maastrichtse basilieken, Sint Servaas en Onze Lieve Vrouw. In totaal zullen er ruim vijftig groepen deelnemen.

Het startpunt van de processie is aan het Keizer Karelplein. De route gaat via de Grote Gracht, Markt, Spilstraat, Grote Staat, Kleine Staat, Kersenmarkt, Wolfsstraat en trekt via het Onze Lieve Vrouweplein als het ware door de basiliek van O.L. Vrouw. In deze basiliek vindt, in aanwezigheid van deelnemers en genodigden, een korte slotplechtigheid plaats. Hierbij wordt zowel het ‘Servaaslied' gezongen alsmede het ’Sterre der Zee-lied’. Aansluitend vind er een serenade plaats voor de kerk voor de aanwezige genodigden en belangstellenden.