Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Beklimming toren kathedraal Roermond

Zaterdag 6 juli

De 86 meter hoge toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is van heinde en verre te zien. Andersom betekent dat ook dat deze toren een fraai uitzicht biedt. Elke eerste zaterdag van de zomermaanden kan de toren door het publiek beklommen worden. Zo ook vanmiddag. Om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur gaat er een groep onder leiding van een gids naar boven. Daarbij kan iedereen zich aansluiten.

Tijdens de beklimming, over de paar honderd deels oude Middeleeuwse traptreden, komen de bezoekers onder meer bij het onlangs gerenoveerde concertorgel en bij de vijf luidklokken van de kerk, waarvan de oudste uit 1893 is en ruim 4.000 kg. weegt. Vlak onder de torenspits, op een hoogte van 75 meter wordt de beklimmer beloond met een fantastisch uitzicht over de bisschopsstad en de bos- en waterrijke omgeving van Midden-Limburg; bij helder weer met een zicht tot 25 kilometer ver. 

Entree toren: € 2,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen.

Bent u op 1 juni verhinderd? Geen nood; de overige torenopenstellingsdagen dit seizoen zijn 3 augustus 7 september en 5 oktober. Bovendien is er voor groepen gelegenheid om buiten de reguliere openstellingstijden op afspraak de toren te beklimmen. Meer info: torenbeklimming@gmail.com of www.kathedraal-roermond.nl