Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Aartsbisschop Bert van Megen nu ook nuntius in Zuid-Soedan

Aartsbisschop Bert van Megen uit Eygelshoven is door paus Franciscus benoemd tot nuntius in Zuid-Soedan. Dat heeft het Vaticaan dinsdag 19 maart bekend gemaakt. Mgr. Van Megen krijgt deze nieuwe functie naast zijn benoeming tot nuntius in Kenia, die vorige maand bekend werd gemaakt.

De Limburgse priester is de enige Nederlander in de diplomatieke dienst van het Vaticaan. Tot voor kort was hij de vertegenwoordiger van de paus in Noord-Soedan en Eritrea. Op 18 februari werd zijn overplaatsing naar Kenia bekend gemaakt, daar is dinsdag Zuid-Soedan aan toegevoegd. 

Afgelopen weekeinde werd bekend dat paus Franciscus graag een bezoek aan Zuid-Soedan wil brengen. President Salva Kiir Mayardit was toen op audiëntie bij de paus. Bij die gelegenheid liet de paus weten het pas sinds enkele jaren onafhankelijke land te willen bezoeken. Hij had die wens al eerder uitgesproken, maar om veiligheidsredenen was dit niet mogelijk. Het ziet er naar uit dat het organiseren van het pausbezoek een van de eerste opdrachten van Mgr. Van Megen in Zuid-Soedan gaat worden.