Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

Mailings bisdom Roermond

Presentie-samenkomst parochies Maastricht-Noordoost

Zondag 24 februari

Vanuit de parochie present zijn in de wijk. Daarover gaat een samenkomst in de O.-L.Vrouw van Lourdeskerk aan de Voltastraat in Maastricht Noordoost. De bijeenkomst begint om 15.00 uur.

Tijdens de middag worden twee boeken gepresenteerd over het presentiewerk in de Maastrichtse wijken Wyckerpoort en Wittevrouwenveld. Deze presentatie wordt ingeleid door Titus Schlatmann en Anne-Marieke Koot, beide ervaringsdeskundigen en werkzaam in Utrecht. Ook wordt de nieuwe presentiewerker, Ingeborg Wesdorp, voorgesteld en zal er een forumgesprek worden gehouden onder leiding van wijkpastoor Mattie Jeukens.

Harrie Lamers, tot voor kort presentiewerker in deze wijken, heeft zijn ervaringen opgeschreven onder te titel; 'Ik heb het gevoel dat ik hier niets moet...' In dit boek geeft hij een reflectie op zijn werk als presentiewerker, maar geeft ook een theoretisch kader aan door zijn werk en ervaringen ook te plaatsen in de verschillende theorieën die rondom het presentiewerk zijn ontstaan. Joan Raaijmakers geeft in het boekje 'Wijken van mensen met karakter' een inkijk in de diversiteit van deze bijzondere wijken in Maastricht. Wijken die in de afgelopen jaren volop in transitie waren en in de komende jaren nog zullen blijven.