Academie Rolduc over orgaandonatie

Is orgaandonatie een geschenk of een bedreiging? Die vraag staat vrijdag 3 februari centraal tijdens de bijeenkomst van Academie Rolduc. Moraaltheoloog Dr. Lambert Hendriks gaat dan in op de ethische vragen rond orgaandonatie. Zijn lezing is voor iedereen toegankelijk.
 


Door het grote tekort van orgaandonoren probeert de overheid geregeld nieuwe manieren te bedenken om het aantal registraties te vergroten. Recentelijk is zelfs een heel nieuw systeem voorgesteld, waarbij iedereen automatisch orgaandonor wordt, tenzij hij of zij er uitdrukkelijk bezwaar tegen maakt.

Orgaandonatie heeft veel positieve kanten, maar kan ook vragen oproepen. Gaat het bijvoorbeeld niet voorbij aan de eerbied voor het lichaam en het leven? Mogen er financiële consequenties aan verbonden worden? Is het moreel aanvaardbaar om onderscheid te maken tussen wie in aanmerking komen voor orgaandonatie? Interessante vragen over de voors en tegens van orgaandonatie, die tijdens de bijeenkomst van 3 februari aan bod komen.

Academie Rolduc is de naam van een reeks lezingen van het Theologisch Instituut Rolduc over een breed scala aan religieuze, politieke, maatschappelijke of filosofisch onderwerpen. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Belangstellenden kunnen per avond inschrijven; kosten: vijf euro per bijeenkomst. De lezingen worden gehouden in Abdij Rolduc in Kerkrade en beginnen steeds om 19.00 uur. Aanmelden kan via academie.rolduc@gmail.com. Een uitgebreid programmaoverzicht is te downloaden via http://www.bisdom-roermond.nl/academie-rolduc-1617   

     
     
     
     
     
Susteren-Echt