Komend seizoen weer Lezingenreeks Academie Rolduc

Het Theologisch Instituut Rolduc organiseert ook komend seizoen weer een reeks lezingen over diverse onderwerpen op het snijvlak van religie, filosofie, ethiek en spiritualiteit. Diverse maatschappelijke ontwikkelingen die grenzen aan cultuur en geloven.

De nieuwe reeks lezingen onder de titel Academie Rolduc begint op vrijdag 16 september met een inleiding van dr. Detlef Rohling over secularisatie. Andere thema’s die komend seizoen aan bod komen zijn: monastiek leven, godsdienst en geweld, media-ethiek, orgaandonatie, bewust katholiek zijn in deze tijd, kerkelijke kunst en spiritueel leven.

De lezingen van Academie Rolduc zijn voor iedereen toegankelijk. De avonden beginnen steeds om 19.00 uur en worden gehouden in Abdij Rolduc in Kerkrade. Deelname kost vijf euro per keer. Aanmelen is gewenst: Aanmelden Academie Rolduc

Programma Academie Rolduc 2016 - 2017

16 september:
Secularisatie – een weg naar bevrijding of onderdrukking? (dr. Detlef Rohling, filosoof Grootseminarie Rolduc/TIR)

21 oktober:
Monastiek leven (br. Malachias Huijink ocso, abt van de trappistenabdij Lilbosch)

25 november:
Geweld en staat, godsdienst en vrijheid (drs. Michaël Bauwens, filosoof KU Leuven)

6 januari:
Ethiek en Media: tussen macht en moraal (dr. Huub Evers, oud-hoofddocent media-ethiek)

3 februari:
Orgaandonatie als geschenk of bedreiging? (dr. Lambert Hendriks, moraaltheoloog Grootseminarie Rolduc/TIR)