Academie Rolduc over democratie

Churchill zei het al: “Twee hoeraatjes voor de democratie. Geen drie, twee is genoeg”. De Engelse premier bedoelde daarmee dat ook democratie soms vragen oproept, al is er vooralsnog geen beter alternatief. Tijdens de eerstkomende bijeenkomst in de lezingenreeks Academie Rolduc, op vrijdag 17 november, gaat het over de toekomst van de democratie. 

Dr. Detlef Rohling – priester van het bisdom Roermond en docent aan Grootseminarie Rolduc – zal door een filosofische bril naar het fenomeen democratie kijken. Is de historische houdbaarheidsdatum van de democratie soms afgelopen? Heeft democratie nadelen met zich meegebracht die alleen door een radicale wissel te verhelpen zijn? Is het wel de moeite waard om ook in de toekomst voor een democratie in te staan en er zelfs voor te ‘vechten’? En welke alternatieve samenlevingsvormen zijn denkbaar? Vragen als deze komen tijdens de lezing aan de orde.
 

Academie Rolduc is de naam van een reeks lezingen van het Theologisch Instituut Rolduc over een breed scala aan religieuze, politieke, maatschappelijke of filosofisch onderwerpen. De maandelijkse lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. De lezingen worden gehouden in Abdij Rolduc in Kerkrade. Deelname kost vijf euro per bijeenkomst. Belangstellenden kunnen zich per avond aanmelden via academie.rolduc@gmail.com.

 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt