Academie Rolduc over nieuwe vindplekken van God

Wie denkt dat God uit Nederland verdwijnt, heeft het mis. De traditionele kerken hebben het wel zwaar. Ze lopen leeg en kerkgebouwen krijgen een andere bestemming. Maar in een geseculariseerde omgeving wordt God ook weer ter sprake gebracht. God is verhuisd en mensen gaan opnieuw op zoek naar het adres waar ze Hem kunnen vinden. Wat betekent dat voor kerkelijke organisaties en parochies? Hoe kunnen zij aansluiting met de wereld om hen heen vinden en zich (weer) maatschappelijk relevant maken? Daarover gaat de lezing van Academie Rolduc die op vrijdag 19 januari wordt gehouden.

De inleiding wordt verzorgd door mr. Petra Stassen. Zij werkte 25 jaar als juridisch adviseur in de R.-K. Kerk in Nederland en is sinds 2010 zelfstandig gevestigd. Ook is zij auteur van vier boeken, die zij samen met de priester Ad van der Helm van het bisdom Rotterdam schreef. De avond laat een boodschap van geloof, hoop en liefde zien, die mensen kan verbinden.

Academie Rolduc is de naam van een reeks lezingen van het Theologisch Instituut Rolduc over een breed scala aan religieuze, politieke, maatschappelijke of filosofisch onderwerpen. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Belangstellenden kunnen per avond inschrijven; kosten: vijf euro per bijeenkomst. De lezingen worden gehouden in Abdij Rolduc in Kerkrade en beginnen steeds om 19.00 uur.

Bekijk het volledige jaarprogramma op: www.bisdom-roermond.nl/academierolduc

Aanmelden kan via academie.rolduc@gmail.com.