Academie Rolduc over 500 jaar Reformatie

Eind deze maand is het precies vijfhonderd jaar geleden dat Maarten Luther zijn beroemde stellingen op de kerkdeur van Wittemberg spijkerde. De datum 31 oktober 1517 wordt gezien als het officiële begin van het protestantisme. Het hele jaar wordt dit al herdacht met een Lutherjaar. Maar Luther was niet de enige die pleitte voor een hervorming van de Kerk. In de 16e eeuw ontstond er een veelheid aan kerkelijke protestbewegingen, die wij nu samenvatten onder de noemer ‘protestanten’, maar die onderling vaak heel verschillende denkbeelden hadden. Nog steeds bestaat er een grote verscheidenheid in protestantse Kerken en bewegingen. Daarover gaat de lezing van historicus Régis de la Haye in de lezingenreeks Academie Rolduc, die op vrijdag 20 oktober wordt gehouden.  


De la Haye studeerde theologie in Fontenay-sous-Bois in Frankrijk en aan de UTP in Heerlen. Hij werkt nu onder meer als docent kerk- en kunstgeschiedenis aan de theologische opleidingen van het bisdom Roermond. Ook is hij als diaken verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht.

De lezing ‘Het protestantisme bestaat niet’ wordt gehouden in de seminarievleugel van Abdij Rolduc in Kerkrade en duurt van 19.00 uur tot 21.30 uur, inclusief koffiepauze en open dialoog. Na afloop van de avond is er de mogelijkheid voor de aanwezigen om met elkaar en de spreker na te praten. Aanmelden kan via academie.rolduc@gmail.com. Deelname kost vijf euro.

Download hier de brochure van Academie Rolduc met een overzicht van alle lezingen van dit seizoen >>  

 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt