Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Nieuwjaarsreceptie en afscheid Mgr. Schnackers op 4 januari

De Nieuwjaarsreceptie van het bisdom Roermond is dit jaar tevens de afscheidsreceptie van Mgr. Hub Schnackers. De receptie vindt daarom niet zoals gebruikelijk op Nieuwjaarsdag in het bisschopshuis plaats, maar vrijdag 4 januari in de refter van het bisdomkantoor op het adres Swalmerstraat 100 in Roermond. Die middag is er om 15.30 uur een vesperviering in de Caroluskapel. Aansluitend begint rond 16.15 uur in de refter naast de kapel de Nieuwjaarsreceptie annex afscheidsreceptie. 

Voor Mgr. Hub Schnackers komt daarmee een einde aan een periode van 24 jaar in het bestuur van het bisdom Roermond. Hij was vier jaar bisschoppelijk vicaris (1995 – 1999) voor onder meer onderwijs en missiezaken. Vanaf begin 1999 tot eind vorig jaar was Mgr. Schnackers 19 jaar vicaris-generaal. Vervolgens heeft hij als diocesaan administrator het bisdom afgelopen jaar geleid in de tijd dat er geen bisschop was. 

Mgr. Schnackers had bij het terugtreden van Mgr. Wiertz als bisschop al aangegeven dat hij bij het aantreden van de nieuwe bisschop zelf ook terug wilde treden. Hij blijft actief als pastoor van Vlodrop. Iedereen die afgelopen 24 jaar met Mgr. Schnackers heeft samengewerkt, is van harte uitgenodigd voor de afscheidsreceptie, die als Nieuwjaarsreceptie tevens gelegenheid biedt om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen.