Oud-pastoor Wilhelmus Beenders (91) van Munstergeleen overleden

Oud-pastoor Wilhelmus Bendes (91) van Mustergeleen is donderdag 1 maart in zijn geboorteplaats Roggel overleden. Komende donderdag is de uitvaart.

Beenders werd op 11 april 1926 in Roggel geboren. Hij ontving op 29 maart 1952 zijn priesterwijding. Vervolgens werd hij tot kapelaan benoemd in achtereenvolgens de parochie H. Jozef in Tegelen (1952), de parochie H. Hart van Jezus in Venlo (1958) en de parochie H. Geest in Roermond (1962). 
 
Daarna werd hij met ingang van 15 oktober 1971 be-noemd tot pastoor van de parochie H. Pancratius in Munstergeleen. Dat bleef hij tot dat hij per 19 april 1992 met emeritaat ging. Vanuit zijn emeritaat assisteerde oud-pastoor Beenders bij de zusters Elisabethinnen van ’t Stift en bejaardentehuis ‘Hooganstel’ in Kerkrade. De laatste jaren woonde hij weer in Roggel. 
 
Op donderdag 8 maart is de plechtige uitvaartdienst om 10.30 uur in de parochiekerk H. Petrus in Roggel, waarna hij begraven wordt op het r.-k kerkhof aldaar.
 
Correctie:
In tegenstelling tot ons eerdere bericht was emeritus-pastoor Beenders niet de oudste priester van het bisdom Roermond. Dat is de z.e.h. F. Penders uit Gulpen.

     
     
     
     
     
Susteren-Echt