Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Weer extra benoeming voor Limburgse nuntius Van Megen

De Limburgse aartsbisschop Mgr. Bert van Megen heeft voor de derde keer in korte tijd een nieuwe belangrijke benoeming gekregen. Het Vaticaan heeft dit weekeinde bekend gemaakt dat hij benoemd is tot permanent vertegenwoordiger van de Heilige Stoel bij twee VN-organisaties, die in Kenia gevestigd zijn. Eerder dit jaar werd al bekend dat Mgr. Van Megen benoemd is tot nuntius (ambassadeur van de paus) in Kenia en korte tijd later ook in Zuid-Soedan. 

De twee VN-instituten waarbij Van Megen nu benoemd is, zijn de UNEP en UN-Habitat. UNEP staat voor United Nations Environment Programme. Het is de milieuorganisatie van de V.N. Het United Nations Human Settlements Programma (UN-Habitat) houdt zich bezig met sociale en duurzame stedenbouw. Beide instellingen hebben hun hoofdkantoor in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. 

De uit Eygelshoven afkomstige Mgr. Bert van Megen was tot voor kort pauselijk nuntius Noord-Soedan. Daarvoor bekleedde hij onder meer al een functie namens het Vaticaan bij de VN in Genève.