Benoemingen april 2017

De bisschop van Roermond, mgr. Frans Wiertz, heeft de afgelopen weken de volgende priesters en diakens een (nieuwe) benoeming gegeven.

Dekenaat Gulpen

De zeereerwaarde heer Frans Mol m.h.m. is met ingang van 1 april benoemd tot pastoor van de parochies HH. Nicolaas en Barbara en O.-L.-V. van Altijddurende Bijstand in Valkenburg en H. Johannes de Doper in Oud-Valkenburg. Hij blijft daarnaast ook pastoor van de H. Mauritiusparochie in Schin op Geul.

De zeereerwaarde pater Herman Jansen s.m.m. is met ingang van diezelfde datum eveneens benoemd tot pastoor van de bovengenoemde parochies in Oud-Valkenburg en Schin op Geul. Hij blijft daarnaast pastoor van de bovengenoemde parochies in Valkenburg.

De zeereerwaarde heer René Graat m.h.m. is met ingang van diezelfde datum eveneens benoemd tot pastoor van de bovengenoemde parochies in Valkenburg, Oud-Valkenburg en Schin op Geul. Hij was tot nu toe administrator van de parochie in Oud-Valkenburg.

Genoemde drie priesters zullen deel uitmaken van het priesterteam van een samenwerkingsverband van bovengenoemde parochies, waarbij Frans Mol benoemd is tot moderator van deze parochies. Als moderator vertegenwoordigt hij deze parochies in juridische aangelegenheden. Pater Graat blijft daarnaast pastoor van de parochies in Banholt, Noorbeek en Reijmerstok.

Dekenaat Heerlen

Mevrouw Eline Claassens-Wanders is met ingang van 1 april eervol ontslagen als pastoraal werker van de H. Andreasparochie in de wijk Heerlerbaan te Heerlen.

De heer Rob Pauls is met ingang van 1 april benoemd tot pastoraal werker van bovengenoemde parochie in Heerlen

Dekenaat Kerkrade

Vanwege ziekte van pastoor Peter Pierik is de zeereerwaarde heer René Pisters met ingang van 16 februari benoemd tot administrator (= waarnemend pastoor) van de parochie H. Jacobus de Meerdere in Bocholtz. Hij behoudt zijn overige taken, onder meer als pastoor van Simpelveld en Ubachsberg.

Dekenaat Sittard

De zeereerwaarde heer Ralf Schwillens is met ingang van 15 maart benoemd tot pastoor van de parochies H. Martinus, O.-L.-V. Hulp der Christenen en H. Jozef in Stein, alsmede de parochies H. Michaël te Berg aan de Maas en H. Martinus en H. Antonius van Padua in Urmond. Hij was voordien pastoor in Roggel, Neer en Heibloem (zie dekenaat Thorn).

Dekenaat Thorn

De zeereerwaarde heer Ralf Swillens is met ingang van 15 maart eervol ontslagen als pastoor van de parochies H. Martinus in Neer, H. Petrus in Roggel en H. Isidorus in Heibloem. Hij is benoemd tot pastoor in Stein, Urmond en Berg aan de Maas (zie dekenaat Sittard).

Dekenaat Venray

De zeereerwaarde heer Martinus Rijs is met ingang van 15 maart benoemd tot pastoor van de parochies H. Antonius Abt in Ven-Zelderheide, H. Joannnes de Doper in Ottersum, O.-L.-V. van Altijddurende Bijstand in Milsbeek, H. Antonius Abt in Mook, O.-L.-V. van Zeven Smarten in Molenhoek en HH. Lambertus en Brigida in Middelaar. Hij was tot nu toe kapelaan in deze parochies.