Benoemingen juni 2018

In de afgelopen weken hebben de volgende priesters in het bisdom Roermond een pastorale benoeming of ontslag gekregen.

Dekenaat Maastricht

De weleerwaarde heer Slaven Brajkovic is met ingang van 26 mei benoemd tot kapelaan van de parochies Sint Petrus’ Banden (Heer), HH. Monulfus en Gondulfus (De Heeg), H. Michaël (Heugem), H. Antonius van Padua (Scharn) en H. Walburgis (Amby) in Maastricht. Brajkovic is op 26 mei tot priester gewijd.

Dekenaat Venray

De hoogeerwaarde heer Harrie Smeets is benoemd tot administrator (= waarnemend pastoor) van de parochie H. Gertrudis in Oirlo. Hij volgt pastoor Harrie. te Plate o.m.i. op, die eerder dit jaar met emeritaat is gegaan. Smeets beoudt zijn overige taken, onder meer als pastoor-deken van Venray.

De zeereerwaarde pater Ben Faas S.M.M. is met ingang van 31 mei op eervolle wijze ontheven van zijn taak als assistent van de parochie H. Barbara in Griendtsveen. Pater Faas heeft om gezondheidsredenen zijn taken neergelegd. Hij heeft 20 jaar als waarnemend pastoor en later assistent voor de Kerk in het bisdom gewerkt.