Bisdom start regionale tienergroep

Komend jaar beginnen afdeling Jeugd en Jongeren en het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom Roermond met een regionale Tienergroep. De groep is bedoeld voor tieners vanaf de brugklas tot en met 15 jaar en komt éénmaal per maand op zaterdagmiddag en –avond bijeen in het klooster van de zusters Birgittinessen in Weert.  De groep kom bij elkaar op, zijn: 6 januari, 3 februari, 3 maart, 12 mei, 2 juni, 7 juli, 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december.Het programma begint steeds met een inloop vanaf 16.30 uur tot 17.00 uur. Tijdens de eerste bijeenkomst in januari is er voor de ouders ook een korte ontvangst. Vervolgens is er een kick-off met een inhoudelijk blok rond een bepaald thema. Na een gezmanelijke warme maaltijd staat een (creatieve) verwerking van het thema gepland, gevolgd door een spel en een gebedsviering. De bijeenkomst is steeds om 21.00 uur afgelopen.

De afdeling Jeugd en Jongeren en het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom beginnen met deze groep, omdat ze het belangrijk vinden dat gelovige tieners de kans krijgen om te groeien in hun persoonlijke relatie met Christus en tijdens de ontmoeting met leeftijdgenoten kunnen ervaren dat ze niet alleen staan in hun geloof.

De leiding van de nieuwe Tienergroep wordt gevormd door een kernteam van vrijwilligers. Van de deelnemers wordt een bijdrage van drie euro per bijeenkomst gevraagd met een maximum van zeven euro vijftig per gezin. Dat is inclusief een avondmaaltijd.

Aanmelden kan via http://www.formdesk.com/ipal/tienergroep-2018

     
     
     
     
     
Susteren-Echt