De Sleutel

Het bisdomblad De Sleutel is een maandelijks magazine over geloof en leven in Limburg. Het blad wordt uitgegeven door het bisdom Roermond. Een abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Een jaarabonnement op De Sleutel kost € 29,-. Abonneren? Geef uw naam, adres, postcode en woonplaats door via onderstaand e-mailadres: persdienst@bisdom-roermond.nl.

DE SLEUTEL IN OKTOBER:

Zr. Hermana trots op heiligverklaring Katharina Kasper

Wereldmissiemaand in teken van Ethiopië

De kracht van het rozenkransgebed

Ze mag qua leeftijd dan wel meer dan acht kruisjes achter haar naam hebben staan, daar is bij zuster Hermana Brand verder niets van te merken. Alert leidt zij de redactie van bisdomblad De Sleutel rond in het klooster van de Arme Dienstmaagden van Jezus Christus in Geleen. Ze vertelt later honderduit over haar staan in de wereld en meer nog over de manier waarop de stichteres van haar congregatie, Mara Katharina Kasper, in de wereld stond. Voorbeeldig dus. Want zij wordt op 14 oktober heiligverklaard.

Een korte levensschets van de nieuwe heilige Maria Katharina Kasper laat zien dat haar voorbeeld ook voor onze tijd nog actueel is.

"God is ons een toevlucht en een sterkte”. Onder dit motto uit psalm 46 voert Missio dit jaar de campagne voor de Wereldmissiemaand waarin Ethiopië centraal staat. Deze zin uit de Bijbel is een bron van kracht voor christenen wereldwijd. In Ethiopië en hier bij ons in Nederland. Onze hulp wordt gevraagd bij de hulp aan boeren en vluchtelingen.

Tevens in het oktobernummer een iconographic die mensen wil binnenleiden in het bidden van de rozenkrans. Voor wie er niet vertrouwd mee is, kan de rozenkrans een hele puzzel lijken. Om het bidden te vergemakkelijken, is een infographic gemaakt die de hele rozenkrans afbeeldt met de volledige gebedsteksten. Het bidden van de rozenkrans was nog nooit zo makkelijk.

En verder de rubrieken:
Woord van de administrator, Liturgische kalender, Kathedraalkalender, Loewende Klokken, Fotoreportage, Kruisen en Kapellen in Limburg, Carolushuis, Grenzeloos, Geloof in de praktijk, Kerkgeschiedenis, Agenda hulpbisschop en Puzzel.

Naar woord van de administrator >>

Naar kalender activiteiten kerkelijk leven in Limburg >>

Sleutelarchief