Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Bisschop Smeets op bedevaart naar Lourdes

Bisschop Smeets gaat komende dagen op bedevaart naar Lourdes. Het is de eerste keer dat hij de bedevaartplek in Frankrijk als bisschop bezoekt. Voorheen was hij enkele jaren voorzitter van het Huis voor de Pelgrim in Maastricht, dat de bedevaartreizen organiseert.

De bisschop vertrekt vrijdag naar Lourdes en komt woensdag weer terug. Hij gaat op reis met 350 pelgrims uit Limburg en de rest van Nederland. Het is de derde in een reeks van drie achtereenvolgende bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim deze maand. Vorige week is de eerste groep vertrokken, die begeleid werd door hulpbisschop Ted Hoogenboom van het aartsbisdom Utrecht. Die pelgrims werden zondag afgewisseld door een tweede groep.

De reis met bisschop Smeets is met enkele honderden pelgrims de grootste in deze reeks bedevaarten, waaraan in totaal zo’n 750 mensen deelnemen. Zondagmorgen 2 juni is Mgr. Smeets hoofdcelebrant in de internationale mis in Lourdes, die gemiddeld door meer dan 20.000 mensen wordt bijgewoond. De mis is ook vanuit Nederland live te volgen op de website van het heiligdom in Lourdes. De bedevaart wordt woensdagmorgen om 8.30 uur afgesloten met een mis aan de grot van de verschijningen. Ook deze is live via internet te volgen.

De bedevaarten naar Lourdes worden al bijna 100 jaar vanuit Maastricht georganiseerd door het Huis voor de Pelgrim. Na deze voorjaarsreeks, is zijn er ook weer drie Lourdesreizen in september. Een daarvan wordt begeleid door hulpbisschop Everard de Jong.

Naast Lourdes biedt het Huis voor de Pelgrim ook reizen aan naar Banneux, Israël, Rome, Fátima en tal van andere pelgrimsoorden. In oktober staat dit jaar ook een reis naar het heiligdom van Sint Gerardus in Zuid-Italië op de planning. Deze wordt aangeboden in samenwerking met Klooster Wittem, waar Gerardus ook al vele jaren wordt vereerd.

Meer weten over de bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim