Bisschoppen feliciteren nieuwe collega Van den Hout

Bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everard de Jong van Roermond feliciteren Dr. Ron van den Hout met zijn benoeming tot bisschop van Groningen-Leeuwarden. De benoeming van de nieuwe bisschop door paus Franciscus is vandaag bekend gemaakt.  

Bisschop Wiertz zegt verheugd te zijn over de benoeming van Van den Hout en wenst zijn nieuwe collega-bisschop veel zegen over zijn werk. Ook dankt bisschop Wiertz hem voor zijn inzet voor het grootseminarie Rolduc. Van den Hout is sinds enkele jaren docent exegese van het oude testament aan de Limburgse priesteropleiding.

Namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft voorzitter mgr. Van den Hende de nieuwe bisschop welkom geheten als collega in de conferentie. Tevens beloofde Van den Hende aan het bisdom Groningen-Leeuwarden en de nieuwe bisschop verbondenheid in gebed, heel bijzonder in de komende weken van voorbereiding op de bisschopswijding en de start als vijfde bisschop van het noordelijke bisdom.

Mgr. Van den Hout (geboortejaar 1964) studeerde theologie in het Sint Janscentrum, de diocesane priesteropleiding van het bisdom ‘s-Hertogenbosch, en werd priester gewijd in 1993. Van den Hout studeerde Bijbelse theologie aan de Gregoriana-universiteit in Rome en promoveerde in 2009 aan de Radboud-universiteit in Nijmegen. Op dit moment is nog  vicaris-generaal in het bisdom ’s-Hertogenbosch. Van den Hout heeft ruime ervaring als pastoor en deken, en als docent aan verschillende priesteropleidingen, waaronder Rolduc.

Kijk voor meer informatie op de site van bisdom Groningen-Leeuwarden

(C) Foto: Ramon Mangold

     
     
     
     
     
Susteren-Echt