Boek over kerststallenverzameling pastoor Van Oss

‘Ik ben in de stal'.  Dat is de titel van een bloemlezing over de kerststallenverzameling van pastoor Van Oss s.m.m. Begin november ging de lang gekoesterde wens van hem in vervulling: zijn kerststallenboek ‘Ik ben de stal’ werd gepresenteerd en na wat tegenslag is het nu voor de verkoop beschikbaar.  


In dit boek draagt de pastoor van Genhout en Schimmert het cultureel erfgoed van de kribbe uit en laat hij zien dat een kerstgroep veel meer is dan een verzameling beeldjes onder de kerstboom. Iedere groep geeft een bijzonder gevoel van blijdschap, een gevoel van leven. In een kerststal komen alle emoties van het leven bij elkaar. Die bijzondere boodschap wil pastoor Van Oss met zijn kerststallenboek overbrengen.

Natuurlijk is ‘Ik ben de stal’ een prachtig kerstcadeau, maar ook na Kerstmis zullen velen plezier beleven aan dit boek met meer dan 400 kleurrijke foto’s en 200 luchtig geschreven verhalen en anekdotes op bijna 375 pagina’s. Het boek over pastoor van Oss’ meest unieke kerstgroepen en -stallen is verkrijgbaar bij Dominicaner boekhandel in Maastricht, Kloosterboekwinkel Wittem, Muziekland in Beek, Museum Land van Valkenburg in Valkenburg aan de Geul, de COOP in Schimmert, Schoenmode Hoedemakers in Beek, boekhandel Gadet in Maastricht, het Limburgs Museum in Venlo en kantoor- en boekhandel Claessens in Nuth. Ook is het te bestellen via via de webshop op www.st-remigius.nl. De verzendkosten komen voor rekening van de besteller.

     
     
     
     
     
Susteren-Echt