Gouverneur Bovens hoofdspreker bij Sociale Studiedag

Gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg is de hoofdspreker tijdens de Sociale Studiedag, die op donderdag 1 juni in Abdij Rolduc in Kerkrade wordt gehouden. Naast Commissaris van de Koning is Bovens ook voorzitter van het Kansfonds, dat tal van sociale projecten in het hele land financieel ondersteunt. Hij spreekt tijdens de studiedag over het thema ‘De kracht van verbondenheid’.
 


De Sociale Studiedag is een initiatief van de Dienst Kerk en Samenleving van het bisdom. Andere sprekers tijdens de bijeenkomst zijn Zuster Hermana Brand en Ivo Schlenter van de stichting Katharina Kasper, menslievende zorg. Deze zorgorganisatie is enkele jaren geleden ontstaan vanuit de congregatie van de zusters Arme Dienstmaagden van Jezus Christus. Tijdens de bijeenkomst treedt ook verhalenvertelster Angely Toonen op.

Op het einde van de middag wordt bekend gemaakt wie de Doctor Poelsprijs 2017 heeft gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan maatschappelijke of kerkelijke sociale initiatieven. De Sociale Studiedag begint om 13.45 uur. Aanmelden kan via https://fd8.formdesk.com/ipal/sociale-studiedag-2017

     
     
     
     
     
Susteren-Echt