Paul Bronneberg wordt nieuwe deken van Gulpen

Pastoor Paul Bronneberg van Stein en Urmond wordt de nieuwe deken van Gulpen. Dat is dit weekeinde in de parochies van Gulpen en Stein bekend gemaakt. Hij wordt pastoor van Gulpen en Wijlre en deken van het dekenaat Gulpen. Bronneberg volgt in die functies deken Clerx op, die onlangs met emeritaat ging.

Deken Bronneberg (50) werd geboren in Brazilië als jongste zoon van een migrantenfamilie uit Geleen. Hij kwam terug naar Nederland om zijn opleiding tot priester te volgen aan het grootseminarie Rolduc. Na zijn wijding was hij werkzaam als kapelaan in Horst en in Landgraaf en de laatste 17 jaar als pastoor in de vijf parochies van het cluster Stein: Nieuwdorp, Oud-Stein, Kerensheide, Urmond en Berg aan de Maas. Bronneberg is ook pastoraal-directeur van de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten en in die hoedanigheid verbonden aan het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.

Zoals het er nu naar uit ziet, zal pastoor-deken Bronneberg op zondag 19 maart in Gulpen worden geïnstalleerd en op 26 maart in Wijlre.