Clara Fey wordt zalig verklaard

Zuster Clara Fey wordt zalig verklaard. Paus Franciscus heeft een wonder op haar voorspraak officieel erkend. Clara Fey was de stichteres van de Zusters van het Arme Kind Jezus, die vele jaren lang hun generalaat en Moederhuis in Simpelveld hebben gehad. Het zaligverklaringsproces werd aanvankelijk in het bisdom Roermond gevoerd, maar is enkele jaren geleden overgedragen aan het bisdom Aken.

Clara Fey (1815-1894) komt uit Aken, waar zij in 1844 een nieuwe zustercongregatie stichtte. Tijdens de Kulturkampf in de tweede helft van de 19e eeuw moest ze Duitsland verlaten. De zusters van het Arme Kind Jezus vestigden zich in het grensdorp Simpelveld. Clara Fey werd daar ook begraven. Toen de zusters in 2012 Simpelveld verlieten, is het graf van Clara Fey verplaatst naar Aken.

De zusters van Arme Kind Jezus hebben zich altijd ingezet voor de zorg voor kinderen en met name kindertehuizen geleid, onder meer in Simpelveld en Roermond. De congregatie bestaat op dit moment uit zo’n 500 religieuzen, die actief zijn in twaalf landen. In Nederland heeft de congregatie nog een vestiging in Maastricht.

De officiële zaligverklaring wordt in de Dom in Aken uitgesproken. De datum moet nog vastgesteld worden.

Website zusters Arme Kind Jezus >>>

     
     
     
     
     
Susteren-Echt