Contactdag Kruisen en Kapellen op 22 april in Venray

De Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg houdt haar jaarlijkse contactdag op zaterdag 22 april. Ditmaal in Venray. Iedereen die geïnteresseerd is in het beheer en de geschiedenis van kruisen, kapellen en ander klein-religieus erfgoed is van harte welkom.

  


De Stichting Kruisen en Kapellen is de koepelorganisatie van alle lokale werkgroepen die zich met het behoud en beheer van klein-religieus erfgoed bezig houden. De provinciale stichting heeft zelf geen objecten in eigendom, maar ondersteunt en adviseert de lokale werkgroepen door middel van deskundigheidsbevordering, het organiseren van contactdagen, het uitgeven van een tijdschrift en het stimuleren van historisch onderzoek.
 
De contactdag begint met een ontvangst en een rondleiding in het enige Sint-Jozefbedevaartsoord van Nederland, in Smakt. Tevens zal de Stichting Restauratie Atelier Limburg daar een presentatie verzorgen betreffende haar werkzaamheden in relatie tot het onderhoud en beheer van erfgoed. Het tweede deel van het programma vindt plaats in het vlakbij gelegen Mariaheiligdom in Oostrum. Daar vindt een rondleiding door de kerk en het processiepark plaats.

De contactdag begint om 13.30 uur (zaal open vanaf 13.00 uur) in het Pelgrimshuis, Sint Jozeflaan 52 in Smakt (gemeente Venray). Smakt is niet per openbaar vervoer bereikbaar, daarom is het gebruik van de eigen auto deze keer aanbevolen. Dit is ook handig in verband met de verplaatsing naar het drie kilometer verderop gelegen Oostrum, later in de middag.

Deelname aan de Contactdag kost € 7,50 per persoon, ter plekke te voldoen. Geïnteresseerden worden verzocht zich vooraf aan te melden, zodat de organisatie weet op hoeveel deelnemers ze kunnen rekenen. Aanmelden kan via skkl@bisdom-roermond.nl.

Overigens is de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg nog op zoek naar enkele nieuwe bestuursleden. Met name voor enkele regio’s Zuid-Limburg en voor de functie van algemeen-secretaris van de stichting worden kandidaten gezocht. Geïnteresseerden in een bestuursfunctie kunnen zich op bovenstaand mailadres melden.

     
     
     
     
     
Susteren-Echt