Social Media

Aanmelden nieuwsbrief bisdom Roermond

* indicates required
Mailings bisdom Roermond

Bijeenkomst Dag van het Jodendom op 27 januari

Op de dag van de Nationale Holocaustherdenking – zondag 27 januari – wordt in Limburg ook de Dag van het Jodendom gehouden. Dat gebeurt tijdens een themamiddag in het grootseminarie Redemptoris Mater (Huize Blankenberg) in Cadier en Keer, met een lezing en vertoning van een film over het concert ‘Het lijden van de onschuldigen’.  

De Dag van het Jodendom is een jaarlijkse dag waarop wordt stilgestaan bij de relatie tussen de katholieke kerk en het jodendom. Het thema luidt ‘lernen’. De lezing wordt dit jaar verzorgd door Jochanan Belinfante. Hij is oud-voorganger van de synagoge in Tilburg. Hij zal het begrip ‘lernen’, zoals dat in de Joodse gemeenschap wordt verstaan, verder uitdiepen. Met dit Jiddische woord wordt gedoeld op het samen lezen en bespreken van teksten uit de Bijbel en de commentaren daarop, zoals dat al eeuwenlang in de Joodse gemeenschap gebeurt.

Daarna gaat rector Stanislaw Kielek van Redemptoris Mater in op de vraag: 'De Heilige Schrift samen lezen en overwegen: 'Wat zegt het mij?' Na de film over het concert 'Het lijden van de Onschuldigen', dat afgelopen zomer in Berlijn plaatsvond, kunnen alle aanwezigen deelnemen aan een diner, dat aangeboden wordt door de seminariegemeenschap.

De themamiddag op zondag 27 januari begint om 14.00 uur en zal tot ongeveer 19.00 uur duren. Het Seminarie Redemptoris Mater ligt aan Blankenberg 1 in Cadier en Keer. In verband met organisatie is aanmelding vooraf noodzakelijk via: Aanmelden