Diakenwijding Rajan Nesaiyan in India

In zijn eigen bisdom Kuzhlithurai in India wordt priesterstudent Rajan Arulraj Nesaiyan van het grootseminarie Rolduc (Kerkrade) zaterdag (8 juli) tot transeunt diaken gewijd. De wijding wordt verricht door bisschop Jerome Dhas Varuvel S.D.B.

Nesaiyan (32) komt uit de regio Tamil Nadu in het zuiden van India. Bijna vijf jaar geleden kwam hij naar Nederland om de priesteropleiding, waarmee hij in India al begonnen was, aan het grootseminarie Rolduc voort te zetten. Zoals gebruikelijk bij de Indiase priesterstudenten worden zij in hun eigen bisdom en door hun eigen bisschop gewijd. Vervolgens keren ze terug naar het bisdom Roermond om hier hun opleiding af te ronden.

Ook de priesterwijding van Nesaiyan zal volgend jaar in India plaatsvinden. Vervolgens is hij minstens tien jaar beschikbaar om als priester in Limburg te werken. Ook als diaken zal hij (binnenkort) een benoeming krijgen in een Limburgse parochie.

In het glossy magazine ‘Geroepen’ – dat Grootseminarie Rolduc eerder dit jaar heeft uitgegeven en is te bestellen via www.carolushuis.nl – staat een uitgebreid portret van Rajan Nesaiyan. Lees het interview >>

(Foto: John Peeters)