Ruim 300 Limburgse pelgrims naar Rome

Komende dagen (tussen 11 en 18 november) gaan er ruim 300 pelgrims uit Limburg op bedevaart naar Rome. Daar zullen ze ook paus Franciscus ontmoeten. De reis is een initiatief van het bisdom Roermond in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim. De bedevaart wordt begeleid door bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everard de Jong van Roermond. De reis vindt plaats in het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, dat eind deze maand wordt afgesloten.


Schutters
In Rome sluit ook een groep schutters uit Nederlands en Belgisch Limburg bij delen van het programma aan. Ook is er een speciaal koor gevormd dat de vieringen tijdens deze reis muzikaal zal omlijsten. Op het programma staan onder meer bezoeken aan de vier grote basilieken van Rome: Sint Pieter, Sint Paulus, Sint Jan en Maria Maggiore. Ook de bekende bezienswaardigheden uit het antieke Rome worden bezocht. De schutters bezoeken onder meer ook de kerk waar hun patroonheilige Sint Sebastianus begraven ligt.

Ontmoeting paus
Hoogtepunt van de reis zijn twee ontmoetingen met paus Franciscus. Op dinsdag 15 november vindt in Rome een zogeheten Nederlandse dag plaats. De pelgrims uit Limburg sluiten dan aan bij een eucharistieviering in de Sint Pieter met andere Nederlandse groepen die op dat moment in Rome zijn. Ook bijna alle Nederlandse bisschoppen nemen hieraan deel. Aan het einde van de mis zal paus Franciscus de Nederlandse pelgrims persoonlijk toespreken. Deze eucharistieviering wordt live uitgezonden op de landelijke televisiezender NPO2 van 10.00 uur tot 12.00 uur. Overigens is er nog een tweede ontmoeting met de paus een dag later, tijdens de wekelijkse algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein.

Daklozenreis
Naast genoemde reis zijn er momenteel ook vijftien Limburgse dak- en thuislozen in Rome. Zij brengen een driedaags bezoek aan het Vaticaan op uitnodiging van paus Franciscus, samen met dak- en thuislozen uit alle delen van de wereld.  

     
     
     
     
     
Susteren-Echt