Eerste bid-coin voor hulpbisschop

Met een knipoog naar de digitale munt, de Bitcoin, is er vanaf zondag ook een Bid-coin. De munt is bedacht door pastoor Jack Honings uit Maastricht. Hulpbisschop Everard de Jong ontvangt zondag 11 maart het eerste exemplaar.

"De alom bekende Bitcoin staat voor 'gewin'. De Bid-Coin staat voor 'geven'. Zeker nu, in de veertigdaagse vastentijd, is het belangrijk om daar aandacht aan te schenken", zegt pastoor Honings. "Vasten is minderen, minder voor mezelf, meer voor anderen. Een echte Bitcoin zou wel eens kunnen leiden tot hebzucht. De katholieke Bid-Coin nodigt uit om erover na te denken wat je zou kunnen geven."

In tegenstelling tot de Bitcoin is de Bid-coin e
en tastbare munt. De munt is niet geslagen, maar een plastic muntje ontworpen door de pastoor zelf. Mgr. De Jong ontvangt het eerste exemplaar na afloop van de H. Mis in de kerk van Wolder, die om 09.30 uur begint. De hulpbisschop is te gast in die kerk, omdat hij er het sacrament van het H. Vormsel toedient aan diverse kinderen van de parochie.

Vanaf volgende week zondag, 18 maart, is de bid-coin voor iedereen verkrijgbaar, in de kerkgebouwen van Wolder en Daalhof. De Bid-coin is overigens niet te koop, want "onbetaalbaar", volgens de pastoor.