Op 7 oktober fakkeltocht in Roermond

Al jaren traditie op de eerste zaterdag van oktober: een bidtocht met fakkels van de Sint-Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond naar het bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw In ’t Zand. Dit jaar wordt de Fakkeltocht voor de 31e keer gehouden. Om 18.30 uur is er een eucharistieviering in kathedraal, geleid door hulpbisschop Everard de Jong. Na de mis – zo rond 19.30 uur – vertrekt de stoet met fakkels en lampionnen naar de ongeveer twee kilometer verderop gelegen Kapel In ’t Zand.Omdat het deze maand honderd jaar geleden is dat Maria verscheen aan drie herderkinderen in in het Portugese Fatima, zal de fakkeltocht dit jaar in het teken staan van de boodschap die Maria daar achterliet.

De tocht wordt afgesloten met een korte gebedsdienst. Aansluitend is er voor belangstellenden gelegenheid tot aanbidding van het Allerheiligste en het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. Op het plein vóór de kapel worden drankjes en snacks aangeboden. Er rijdt een pendelbus om deelnemers na afloop terug te brengen naar het centrum van Roermond. Vooraf aanmelden hoeft niet.

De Kapel In ’t Zand is een van de bekendste Mariabedevaartplaatsen in Limburg, met een geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. De traditie om deze bidtocht naar de Kapel In ’t Zand te houden ontstond 30 jaar geleden aan het begin van de Mariamaand oktober. Aan de Fakkeltocht kunnen belangstellenden uit heel Limburg deelnemen. Opgave vooraf is niet nodig. Fakkels en lampionnen zijn ter plekke voor twee euro te koop.

Download hier de flyer met alle informatie: http://www.bisdom-roermond.nl/mkw_uploads/Evangelisatie/flyer%20fakkeltocht%202017.pdf

     
     
     
     
     
Susteren-Echt