Geloofsgesprek met Hub Vossen

Komende zondag (20 oktober) is het bisdom Roermond weer aan de beurt op de landelijke televisie voor de rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering en het voorafgaande Geloofsgesprek. Leo Fijen heeft ditmaal een gesprek met Hub Vossen, aalmoezenier van socale werken in het bisdom Roermond. 

 

Vorig jaar was Vossen met daklozen bij paus Franciscus. En in die dagen mocht hij ervaren wat het betekent dat de paus niet spreekt maar luistert naar de mensen zonder stem. Het heeft een grote indruk op hem gemaakt. Hij spreekt in het geloofsgesprek vanuit zijn hart en doet de oproep aan ons allemaal: luister naar de ander en probeer in de ander de Ander te herkennen. Daar wordt een mens rijker van en daar leert een mens ook dat we soms allen arm zijn: arm in het ontvangen van de ander.

Het Geloofsgesprek wordt uitgezonden door de KRO op NPO 2 om 10.15 uur. Aansluitend wordt om 10.30 uur de eucharistieviering rechtstreeks uitgezonden vanuit de Sacramentsbasiliek in Meerssen. Pastoor Wim van Meijgaarden gaat daarin voor. 

Het Geloofsgesprek en de Eucharistieviering komen wekelijks uit een van de zeven Nederlandse bisdommen. Door hiermee uit alle delen van het land te komen, kiest omroep KRO er bewust voor om iedere week de vitaliteit van geloof en Kerk op meerdere plekken vanuit Nederland te laten zien. Zo'n zeven maal per jaar vanuit Limburg.

Het Geloofsgesprek van zondag kan hier vanaf komende week worden bekeken >>

De Eucharistieviering van zondag kan hier vanaf komende week worden bekeken >>

     
     
     
     
     
Susteren-Echt