Geloofsgesprek met pastoor Pisters

In het landelijke televisieprogramma 'Geloofsgesprek' spreekt Leo Fijen komende zondag (16 september) met pastoor René Pisters. Hij is pastoor van Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg.

Pastoor Pisters gedenkt dit jaar dat hij 25 jaar geleden tot priester werd gewijd. Dat wordt deze maand op een bijzondere manier gevierd. Vijf avonden lang wordt op het plein voor de parochiekerk van Simpelveld de lokale versie van The Passion opgevoerd. Met spelers, vrijwilligers en publiek uit Simpelveld, Ubachsberg en Bocholtz. Binnen één dag waren alle 2000 kaarten weg. Zo viert een priester zijn jubileum, hij wil het geloof delen, ook buiten de kerk. Hij vertelt er over in het Geloofsgesprek.

Het programma is zondag om 10.15 uur te zien via de landelijke televisiezender NPO2. Aansluitend wordt de eucharistieviering rechtstreeks uitgezonden vanuit de Sacramentsbasiliek in Meerssen. Daarin gaat pastoor Wim van Meijgaarden voor. Deze viering begint om 10.30 uur.

Meer informatie: https://www.kro-ncrv.nl/geloofsgesprek/seizoenen/seizoen-2018/renepisters180916