Twee gratis concerten in kathedraal Roermond

Op dinsdag 28 maart verzorgt het orkest van het Conservatorium uit Maastricht een concert in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Op zondag 2 april is het de beurt aan het koor Synoidos uit Sittard dat een Passiecantate verzorgt. Beide concerten zijn gratis toegankelijk.

Conservatorium Maastricht
Vijf studenten van het Conservatorium Maastricht, variërend van bachelor- tot masterstudenten spelen solowerken met het orkest van de opleiding tijdens het Kathedraalconcert op dinsdag 28 maart. Anne Willem, Carla Conagla, Mimi Jung, Andrey Roszyk en Anna Michels spelen dan werken van Lebrun, Haydn en Mozart. Het geheel staat onder leiding van Johannes Leertouwer. Aanvang: 19.00 uur. Het concert is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Passiecantate door Synoidos
Het 65 leden tellende christelijke koor Synoidos uit Sittard vertolkt op zondag 2 april de Paascantate ‘Who is this King?’ in de Roermondse kathedraal. Het tien liederen tellende werk is toegankelijk en veelzijdig.De cantate is een bijzondere gelegenheid om het passieverhaal op eigentijdse wijze te beleven. De uitvoering wordt afgewisseld met gesproken teksten. De luisteraar beleeft mee hoe Jezus van een bejubeld persoon in ‘You are the Christ’ en ‘King of Glory’ in korte tijd verandert naar een gehate persoon die in het aangrijpende ‘Crucify this man’, ter dood wordt veroordeeld en na drie  dagen weer opstaat uit de dood. Synoidos, dat dit jaar 25 jaar bestaat, was het eerste koor dat deze Amerikaanse passiecantate in Nederland heeft uitgevoerd en op CD heeft uitgebracht. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: www.koor-synoidos.nl.

De Kathedraalconcerten vinden plaats onder auspiciën van de Stichting Scala, die regelmatig hoogwaardige concerten in de kathedraal van Roermond organiseert. Meer info over deze stichting is te vinden op www.kathedraalconcertenroermond.nl. Meer info over de kerk op www.kathedraal-roermond.nl

     
     
     
     
     
Susteren-Echt