Nieuwe bundel bisschop Wiertz gepresenteerd

Uit handen van uitgevers Paul Weelen en Luiz Oliveira ontving bisschop Frans Wiertz zaterdagavond het eerste exemplaar van zijn nieuwe bundel met columns ‘Hij is ons leven’. De presentatie vond plaats tijdens een bijeenkomst van de catechistenopleiding Kairos in Roermond.

In ‘Hij is ons leven’ staan meer dan 175 columns die de bisschop de afgelopen jaren heeft geschreven. “Ik heb bijna 50 jaar elke week zo’n tekst geschreven,” vertelde de bisschop bij de presentatie. “Het werd een gewoonte. Opeens schoot me een thema te binnen en dat werkte ik dan later uit. Zelfs op vakantie was ik er mee bezig, terwijl dat helemaal niet hoefde, omdat ik dan meestal een paar weken vooruit had gewerkt.”

De columns werden gepubliceerd in Limburgse huis-aan-huisbladen, in het bisdomblad De Sleutel en op internet.  ‘Hij is ons leven’ is de derde bundel met columns die bij uitgeverij TIC verscheen. Eerder verschenen ‘Tegen de verzuring’ en ‘Geen muren maar  bruggen’.  “Ik mocht de teksten selecteren,” legt uitgever Paul Weelen uit. Bij elkaar heb ik wel meer dan duizend columns van mgr. Wiertz gelezen. Ik heb ’t gevoel dat ik hem daardoor een stuk beter heb leren kennen.”

Kairos
De presentatie van de bundel vond plaats tijdens een speciale afscheidsbijeenkomst van de catechistenopleiding Kairos van het bisdom Roermond. De opleiding voor parochievrijwilligers werd opgericht vlak nadat mgr. Wiertz als bisschop was aangetreden. “Ik heb de hele geschiedenis van de opleiding gevolgd en ben er trots op dat we bijna tweehonderd mensen hebben kunnen opleiden.”

Hij is ons leven
‘Hij is ons leven’ is onder meer verkrijgbaar bij de verzendboekhandel van het bisdom Carolushuis.

Titel: ‘Hij is ons leven’
Auteur: Bisschop Frans Wiertz
Uitgeverij: TIC, Maastricht  www.uitgeverijtic.nl.
ISBN: 978-94-91561-89-4
Prijs: € 17,90.

Bekijk de fotoreportage van de boekpresentatie en de bijeenkomst van Kairos

     
     
     
     
     
Susteren-Echt