Hulpbisschop gaat voor in landelijke tv-mis

Hulpbisschop Everard de Jong is komende zondag (18 december) hoofdcelebrant in de eucharistieviering die rechtstreeks wordt uitgezonden op de landelijke televisiezender L1. De H. Mis komt vanuit de Sacramentsbasiliek in Meerssen. De uitzending begint om 10.30 uur. Daaraan voorfgaande is er het zogeheten 'Geloofsgesprek',  ditmaal met pater Wim van Meijgaarden.

De eucharistievieringen, die deKRO wekelijks uitzendt, komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Vanaf 10.15 uur wordt er een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering. Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom.

Ieder bisdom komt zeven keer per jaar aan bod, iedere bisschop gaat één keer per jaar live in een eucharistieviering op televisie voor. Er is gekozen voor diversiteit van vieringen uit het hele land omdat dit ook beter aansluit bij de religieuze zoeker van deze tijd en recht doet aan de regionale eigenheid van de bisdommen. Daarnaast is er meer ontvankelijkheid voor authentieke geloofsgetuigenissen. Daarom wordt de eucharistieviering op televisie voorafgegaan door een geloofsgesprek.

Bekijk de mis vanuit de basiliek in Meerssen

 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt