Katholiek Leven TV

Katholiek Leven is het videokanaal van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Bekijk hieronder de video's over mensen en activiteitein in het bisdom Roermond.

Naar het youtubekanaal van katholiek leven >>

Reportages

Videoverslag Bisdomdag 2016

“Wij mogen onze parochies omvormen tot nieuwe oases van bezinning. Oases van gebed. Oases ook van barmhartigheid en gemeenschapszin.” Dit zei Mgr. Wiertz van Roermond tijdens de bisdomdag op zaterdag 15 oktober in Abdij Rolduc. Het bisdom hield deze dag in het jaar van de barmhartigheid. Katholiekleven.nl was erbij en maakte deze film.

Ik geloof

Marion Kockelkoren (gepubliceerd op 11 mei 2016)

Marion Kockelkoren is parochiecatechiste in Landgraaf. “In de lessen spreken wij over God, vertel ik het evangelie, bidden we samen, want dat is heel belangrijk, we zingen, dansen en knutselen over Onze Lieve Heer. En zo komen de zaadjes van het geloof in de harten.” Ze ontmoet veel kinderen langdurig, want de catechese wordt gegeven van groep vier tot en met groep acht. “Ik heb ervaren dat ik een zaaier mag zijn, maar dat er ook in mij gezaaid is door God die daar mijn vader en moeder voor heeft gebruikt, mijn opa en oma en de mensen die ik in mijn leven tegenkwam. Het geloof maakt me ongelooflijk optimistisch, omdat ik zie dat Onze Lieve Heer niet wacht, maar in zijn kerk de kinderen tegemoet gaat. Dat ik dat in zijn naam mag doen, geeft een diep geluk en vrede.”

Theo Bovens (gepubliceerd op 23 april 2016)

Katholiekleven.nl filmde op de Inspiratiedag van Kansfonds (16 april). In dit filmpje vertelt voorzitter van Kansfonds Theo Bovens over zijn diaconale inspiratie: “In de encycliek ‘Laudato Si’ van de paus wordt heel mooi beschreven dat de grote problemen op de wereld enorm verband houden met datgene wat je in praktische zin dagelijks met je medemens meemaakt.” “Steeds meer kom ik erachter en steeds meer voel ik mij ertoe geroepen om het geloof in de praktijk te brengen, op dit moment op de aarde, met de problemen die er op dit moment zijn.” De inspiratiedag vond plaats op zaterdag 16 april 2016 in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam. www.kansfonds.nl

De boodschap

Kapelaan Roderick van Attekum over Kerstmis
“Voor miljoenen mensen wereldwijd is Kerstmis het feest der feesten,” vertelt kapelaan Roderick van Attekum in De Boodschap. “Het feest met de familie, van gezelligheid, van het samen aan tafel gaan. Het feest ook waarbij we elkaar verrijken met mooie geschenken, die we in de kerstboom hangen, of daaronder leggen. Met Kerstmis reikt God zelf ons een prachtig mooi cadeau aan. Het mooiste geschenk dat we ons eigenlijk kunnen wensen: Jezus, zijn Zoon. Hij is het grootste geschenk dat we mogen ontmoeten. Hij laat ons zien dat God met ons is. Dat Hij in deze wereld wil zijn om met ons door het leven te stappen.”

Kapelaan Roderick van Attekum bespreekt het evangelie van de vierde zondag van de Advent, 18 december 2016
Hij geeft het voorbeeld van Jozef: “Hij had zich de relatie met Maria zo anders voorgesteld. Maar nu ontdekt hij dat Maria zwanger is.” Jozef wordt uitgedaagd om flexibel te zijn en net als Maria mee te werken aan Gods plan. Wat zijn jouw plannen voor Kerstmis?
De Schriftlezingen van zondag 18 december:Vierde zondag van de advent (Jaar A): Jesaja 7,10-14; Romeinen 7,1-7; Matteus 1,18-24

Kapelaan Roderick van Attekum over de schriftlezingen van zondag 30 oktober 2016
Eenendertigste zondag door het jaar (Jaar C): Wijsheid 11,23-12,2; 2 Tessalonicenzen 1,11-2,2; Lucas 19,1-10.

Kapelaan Roderick van Attekum over de Schriftlezingen van zondag 25 september 2016
Zesentwintigste zondag door het jaar (Jaar C): Amos 6,1a+4-7; 1 Timoteus 6,11-16; Lucas 16,19-31

Kapelaan Roderick van Attekum over de Schriftlezingen van 26 juni 2016.
Dertiende zondag door het jaar (Jaar C): 1 Koningen 19,16b+19-21; Galaten 5,1+13-18; Lucas 9,51-62.

Kapelaan Roderick van Attekum over de Schriftlezingen van 29 mei 2016
Hoogfeest van Sacramentsdag: Genesis 14,18-20; 1 Korintiërs 11,23-26; Lucas 9,11b-17.

Kapelaan Roderick van Attekum over de Schriftlezingen van 15 mei 2016
Hoogfeest van Pinksteren (Jaar C): Handelingen 2,1-11; 1 Korintiërs 12,3b-7+12-13 of Romeinen 8,8-17; Johannes 20,19-23 ofwel 14,15-16+23b-26.

Kapelaan Roderick van Attekum over de Schriftlezingen van 17 april 2016
Vierde zondag van Pasen (Jaar C): Handelingen 13,14+43-52; Apokalyps 7,9+14b-17; Johannes 10,27-30.

Kapelaan Roderick van Attekum over de Schriftlezingen van 13 maart 2016
Vijfde zondag van de Veertigdagentijd (Jaar C): Jesaja 43,16-21; Filippenzen 3,8-14; Johannes 8,1-11.