Actie Kerkbalans gaat van start

In het weekeinde van 20 en 21 januari gaat de Actie Kerkbalans 2018 van start. In veel kerken wordt dan weer aandacht gevraagd voor de inkomsten van de parochies. Gelovigen wordt gevraagd om hun jaarlijkse bijdrage aan de plaatselijke kerk te betalen. Voor de parochies is dit een van de belangrijkste bronnen van inkomsten.

Uitzending met Leo Fijen
In Baarn is zaterdag een landelijk startmoment dat vanaf 12.15 uur live op facebook wordt uitgezonden. Het programma wordt gepresenteerd door Leo Fijen en Joanne Bijleveld. Zij maken in een afwisselend programma onder meer de winnaars van de eerste Nationale Fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ bekend. In de live uitzending wordt contact gelegd met verschillende kerken door heel Nederland, om zo alle lokale vrijwilligers te laten ervaren dat iedereen samen in actie komt voor Kerkbalans.

“Ik vind het een enorme eer dat ik deze uitzending voor Actie Kerkbalans samen met presentatrice Joanne Bijleveld mag presenteren,” zegt KRO-coryfee Leo Fijen. “We maken er met elkaar een extra feestelijke start van. Het is zo belangrijk dat mensen bijdragen voor de plaatselijke kerken, die het bovendien meer dan waard zijn! Ik hoop op heel veel kijkers zaterdag 20 januari en een prachtig begin voor de Actie Kerkbalans als trending topic in 2018.”

Actie Kerkbalans is de verzamelnaam waaronder diverse christelijke kerkgenootschappen in januari/februari aandacht vragen voor de financiële positie van kerken. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn de kerken helemaal niet rijk. Parochies moeten al hun kosten betalen uit de vrijwillige bijdragen die ze van gelovigen krijgen via collectes, misintenties en de Gezinsbijdrage/Actie Kerkbalans. Plaatselijke kerken kunnen alleen blijven bestaan als voldoende parochianen blijven meebetalen.

Viind meer informatie over Actie Kerkbalans op

Fotowedstrijd