Mei 2017

Wat is er allemaal te doen in de parochies, dekenaten en kloosters in Limburg? Aanvullingen zijn altijd welkom: persdienst@bisdom-roermond.nl

Woensdag 3 mei

Lezing over drie voornaamste gebeden in jodendom

De Resonansgroep Katholiek Kerk en Jodendom organiseert van 14.00 uur tot 17.00 uur een lezing over de drie voornaamste gebeden in het Jodendom. De lezing wordt verzrogd door Jochanan Belinfante en vindt plaats in de bisdomgebouwen aan de Swalmerstraat in Roermond. Meer info en aanmelden: m.rademaker@bisdom-roermond.nl

Donderdag 4 mei

Nationale Dodenherdenking

Met twee minuten stilte worden In heel het land worden om 20.00 uur de Nederlandse slachtoffers van oorlogshandelingen sinds de Tweede Wereldoorlog herdacht. Bisschop Wiertz is aanwezig bij de herdenking bij het Limburgs Verzetmonument op het Zwartbroekplein in Roermond. Hulpbisschop De Jong bij de herdenking bij het monument op de Cauberg in Valkenburg.

Vrijdag 5 mei

Kathedraal op Bevrijdingsdag gesloten

Vanwege het Limburgs Bevrijdingsfestival op de Markt in Roermond is de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond vandaag niet voor publiek toegankelijk.

Zondag 7 mei

Roepingenzondag

Vanwege de Wereldgebedsdag voor roepingen is er in de kathedraal van Roermond vanaf 13.00 uur een aanbiddingsmiddag met geroepenen uit het hele bisdom, die om 16.00 uur wordt afgesloten met een pontificale vesperviering door bisschop Frans Wiertz.

Donderdag 11 mei

Nightfever in de kathedraal

In de kathedraal van Roermond is tussen 18 en 20 uur het Allerheiligste uitgesteld en worden mensen buiten bij de kerk uitgenodigd om binnen in de kerk een kaarsje op te steken, de zegen te ontvangen en te luisteren naar gebed of mee te zingen met stichtende liederen.

Zaterdag 13 mei

Christoffeldag voor vormelingen

In Roermond vindt tussen 10 en 17 uur de Christoffeldag plaats, de jaarlijkse ontmoetingsdag voor alle kinderen die dit schooljaar in Limburg het sacrament van het H. Vormsel ontvangen, met onder meer bezoek aan de kathedraal en aan de bisschop. Meer info: www.christoffeldag.nl.

Dinsdag 16 mei

Bedevaart van Maastricht naar Scherpenheuvel

Broederschap van het H. Kruis uit Wyck (Maastricht) organiseert vandaag weer de jaarlijkse busbedevaart. Deelname bedraagt 17 euro. Daarnaast is er een voetbedevaart van 15 tot en met 18 mei. Deelname aan deze vierdaagse kost tussen € 125 en € 170. Meer info: http://maastricht-scherpenheuvel.jouwweb.nl

Zaterdag 27 en zondag 28 mei