Kijken in de ziel van... de hulpbisschop

Hulpbisschop Everard de Jong is vanaf maandag 23 juli zes weken lang één van de geïnterviewden in het NTR-televisieprogramma 'Kijken in de ziel van...'. Na onder meer series met psychiaters, toptrainers, strafpleiters, politici, artsen, topondernemers, journalisten, rechters, schrijvers, wetenschappers, militairen en premiers, zijn in de nieuwe serie van dit programma religieuze leiders aan de beurt.
 


Coen Verbraak praat in zes afleveringen van 'Kijken in de ziel van...' met twaalf religieuze leiders, waarbij rabbijnen, imams, dominees, zenboeddhisten, een bisschop, een katholieke zuster en een hindoepriester zich buigen over de grote vragen van het bestaan. Sinds de mens bestaat heeft hij zich omringd gevoeld door Het Hogere. God, Jahweh, Allah, Brahma… ze zijn voor miljarden mensen nog steeds het richtsnoer van hun bestaan. Wat is “geloven” precies? Bestaat God echt? En als hij almachtig is, waarom laat hij dan zoveel ellendige dingen toe? Wat gebeurt er met ons als we sterven? Is het bestaan op aarde vooral bedoeld als examen voor de hemel? En hoe komt het dat mensen in naam van religie soms de gruwelijkste dingen doen?

Naast de rooms-katholieke Roermondse hulpbisschop De Jong wordt ook gesproken met Nico Tydeman (Boeddhistisch leraar), Marianne van Praag (rabbijn), Binyomin Jacobs (opperrabbijn), Claartje Kruijff (predikant en ritueelbegeleider), Orlando Bottenbley (baptistenpredikant), Abdulwahid van Bommel (imam), Ashis Mathura (hindoepriester), Azzedine Karrat (imam), Jotika Hermsen (Boeddhistisch leraar), zuster Anima Christi (rooms-katholiek zuster) en Floris van Binsbergen (bevindelijk-gereformeerd predikant).

'Kijken in de ziel van...' is een televisieprogramma van de NTR dat sinds 2009 bestaat en waarin presentator Coen Verbraak het woord geeft aan beroepsgroepen die zich gewoonlijk niet laten bevragen. Autoriteiten in een bepaald domein lichten hun persoonlijke ervaring toe en geven hun mening over een bepaald vakonderwerp. Verbraak interviewt ieder afzonderlijk maar stelt telkens dezelfde vragen, waardoor hij deelnemers kan confronteren met uitspraken van collega’s. De verschillende meningen worden samen gemonteerd waardoor de illusie van een rondetafelgesprek ontstaat. Het prorgramma werd in 2010 bekroond met de Zilveren Nipkowschijf. De serie met religieuze leiders, die nu van start gaat, is echter de laatste.

Kijken in de ziel van religieuze leiders' is vanaf maandag 23 juli wekelijks te zien om 21.10 uur op NPO 2, telkens 45 minuten.

Meer informatie >>
 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt