Mgr. De Jong blikt terug op jongerensynode

In oktober 2018 vond in Rome een bisschoppensynode plaats over jongeren en hun geloof. Namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie nam hulpbisschop Everard de Jong van Roermond hieraan deel. Aan het einde van de synode blikt hij voor de camera van Katholiek Leven TV terug. Hoe bijzonder is zo’n ontmoeting met de Wereldkerk? Wat waren onderwerpen die de jeugd vooral ter sprake bracht? En welk moment was het meest indrukwekkend?

Beluister ook oodcast over jongerensynode

“Een van de synodevaders zei dat hij nog nooit zo’n leuke synode had meegemaakt.” Mgr. De Jong nam in oktober deel aan de bisschoppensynode in Rome over jongeren. Drie weken lang praatten bisschoppen, jongeren en nog vele anderen over het onderwerp: jongeren, geloof en onderscheiding van roeping. Ook Mgr. De Jong komt positief terug. Waarom was het zo’n leuke synode? De hulpbisschop van Roermond vertelt het in deze podcast.

Interview RKKERK.nl

Op de website van de Nederlandse Kerkprovincie blikte Mgr. De Jong terug aan de hand van een aantal vragen terug op de synode die hij beschrijft als als "een dynamische en intense tijd".  Lees hele interview op rkkerk.nl >>