Neem dit weekend iemand mee naar de kerk

Neem eens iemand mee naar de kerk! Waarom niet? Voor veel mensen is het lang geleden dat ze naar de kerk geweest zijn. Sommigen zouden wel weer eens willen gaan, maar misschien is de drempel wat hoog geworden. Het gaat makkelijker als ze met een bekende meegaan. Daarom wordt dit weekeinde (9 en 10 september) in heel Nederland een speciale actie gehouden om mensen uit te nodigen weer eens naar de kerk te gaan. Dit project is in Engeland begonnen onder de naam ‘Back to Church’. Daar is de actie een groot succes geworden. “Samen naar de kerk gaan, geeft de gemeenschap een positieve impuls,” aldus de bedenker van de actie. In Nederland wordt de campagne onder meer ondersteund door KRO-NCRV en de EO. Doet u ook mee? Nodig gerust uw familie, buren, vrienden of bekenden uit om weer eens een keer mee te gaan. Iedereen is welkom.

Vanwege dit project heeft uitgeverij Adveniat bovendien een klein brochure uitgegeven met de titel 'Rooms-Katholiek in deze tijd'.  Hoe nodig je als lid van een parochie en kerk een gast uit? Wat zeg je tegen een vriend, collega of familielid die je graag een keer wilt meenemen naar de kerk? En wat kun je dan zeggen over de vraag: wat betekent het eigenlijk om rooms-katholiek te zijn. Op al deze vragen geeft deze inspirerende brochure ‘Rooms-katholiek in deze tijd’ antwoord. Met persoonlijke verhalen van katholieken die de weg terug hebben gevonden, met een mooie toelichting van deskundigen die op vaak verrassende manier het woord katholiek uitleggen, met een heldere samenvatting van sacramenten en met een lijst van tips om verder te lezen. 

Enkele exemplaren van de brochure zijn afgelopen week in de Limburgse parochies verspreid. Meer exemplaren zijn bij te bestellen bij Adveniat. voor € 5,95 per stuk en met een reductie bij bestelling van grotere aantallen. Bestellen >>

 

     
     
     
     
     
Susteren-Echt